Mąka to nieodłączny element każdej kuchni. Jest to produkt niezwykle uniwersalny znajdujący bardzo szerokie zastosowanie w wielu daniach. Gdyby nie ona nie moglibyśmy cieszyć się z pysznych ciast czy pierogów, a nasze schabowe nie miałyby chrupiącej panierki. To artykuł tak oczywisty, że nie wyobrażamy sobie bez niego życia. Obecnie do wyboru mamy wiele rodzajów mąki produkowanej z wielu różnych zbóż. Tylko od nas zależy, po którą z nich sięgniemy. Poznaj szeroką ofertę naszych produktów ekologicznych.
Mąka BIO to niezbędny składnik każdego ciasta. Powstaje ona w efekcie mechanicznego zmielenia ziaren zbóż. Rodzaj mąki zależeć będzie właśnie od tego procesu i jakiej rośliny ziarna wykorzystamy. Ostateczny efekt może być bardzo różny. Pomimo że 75% globalnej produkcji mąki zdominowane jest przez pszenicę, inne typy zyskują coraz większą popularność. W naszym sklepie znajdziesz różne rodzaje takie jak:
Mąki zbożowe BIO są bogate w selen i mangan oraz zawierają znaczne ilości fosforu. Pomimo że wszystkie zawierają wartościowe składniki odżywcze, najzdrowiej wypadają mąki orkiszowe, które są dodatkowo bogate w białko i witaminy z grupy B. Warto przestrzec w tym miejscu wszystkie osoby z celiakią i nietolerancją glutenu. Wszystkie produkty w tej kategorii zawierają ten składnik, dlatego nie są przystosowane do diet tego typu. Sprawdź ofertę naszego sklepu ze zdrową żywnością. Zapraszamy –BioSklep24