Mąka pszenna chlebowa to rodzaj mąki przystosowanej do wszelakich wyrobów piekarniczych. Dzięki swoim właściwościom wybierana jest najczęściej przez piekarzy i niektórych cukierników. Nadaje pieczywu charakterystycznego smaku i nieco ciemniejszego koloru. Duża zawartość glutenu sprawi, że twoje wypieki będą sprężyste i pięknie wyrośnięte. Sprawdź, jakie ekologiczne mąki chlebowe znajdziesz w asortymencie naszego sklepu ze zdrową żywnością.
Mąka pszenna chlebowa BIO otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Najlepiej sprawdzi się podczas wypieków, ale równie dobrze może być składnikiem innych wyrobów mącznych. Jej właściwości sprawiają, że świetnie sprawdzi się jako składnik domowej pizzy, zapewniając grube i wyrośnięte ciasto. Ma białą barwę z delikatnym żółtym odcieniem i jest bardzo gładka.
Mąka pszenna BIO to przede wszystkim źródło węglowodanów. Zawiera ona również spore ilości białka i błonnika. Ten ostatni korzystnie wpływa na trawienie i pracę jelit. W mące pszennej chlebowej BIO znajdziemy również cenne witaminy z grupy B, C i E. Dzięki temu może być elementem zrównoważonej diety. Wszystkie produkty w tej kategorii zawierają specjalne certyfikaty potwierdzające ich naturalne pochodzenie. Zapraszamy – sprawdź nasze mąki w swoich domowych wypiekach.