SKŁADNIKI
semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.
Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże JAJA z polskich ferm wybijane przez nas każdego dnia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0,04 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 4 - 5 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.
Klient: Łu...7], data zakupu 09-03-2023 16:04
Klient: Ba...9], data zakupu 27-07-2022 08:12
Klient: Ma...l], data zakupu 19-07-2022 12:03
Klient: Ew...yk, data zakupu 20-05-2021 15:45