SKŁADNIKI
50 % mąka z czerwonej soczewicy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.
Źródło błonnika pokarmowego i białka.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANBE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.