wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Herbaty BIO » HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
Kategorie
Hity sklepowe
Kontakt
  • Progress
    34-300 Żywiec
    ul. Browarna 47

    NIP: 553-001-54-08
  • E-mail:kontakt@bio-sklep24.pl
  • Telefon502 576 315
  • Godziny działania sklepucodziennie 24/7 wysyłki w poniedziałki, wtorki, środy, czwartki i piątki
HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA-1

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

8 osób kupiło 8 produktów

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 14,80 zł

Stan magazynowy: 60 szt

Kod EAN: 5904730935845

Kraj pochodzenia składników: Japonia

Cena: 34,26 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (8)
SKŁADNIKI
Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 stopni Celsjusza

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Klient: Ka...ka, data zakupu 08-12-2022 17:46

Klient: Ro...[], data zakupu 18-04-2021 19:56

Klient: Ed...ka, data zakupu 05-04-2021 22:22

Klient: El...[], data zakupu 21-02-2021 18:46

Klient: Sy...n], data zakupu 14-12-2020 08:44

Klient: Ra...ło, data zakupu 05-03-2020 08:58

Klient: Ra...ło, data zakupu 05-03-2020 08:02

Klient: Pa...1], data zakupu 10-02-2020 11:25

Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu