SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: guma guar i sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma celulozowa; glukoza, cukier, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. 500 g mieszanki wymieszać z 8 g drożdży instant. Dodać 15 g cukru, 5 g soli, 20 g oleju i 500 g wody o temperaturze 35°C. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
2. Ciasto umieścić w wysmarowanych olejem formach do 1/3 ich wysokości. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut.
3. Na dolną półkę piekarnika wstawić blachę i nagrzać go do 240°C.
4. Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika. Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania.
5. Chleb wypiekać przez 35 - 45 minut. Mieszankę można zastosować do zagęszczania sosów, sporządzania naleśników, pierogów, makaronów i ciast.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1518 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: <0,5 g
Só: 0,19 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SEZAM
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.